cropped-cropped-cropped-IMG-20230808-WA0001-1.jpg

تاریخچه ورود ورزش بوکس به کشور

تاریخچه ورود ورزش بوکس به کشور

در سال 1314 یک مهندس نفت از چکسلواکی به نام فایت مامور خدمت در کمپانی نفت اشکودا شد . او از قهرمانان سنگین وزن اروپا بود و در مبارزه ای ماکس شلمینگ آلمانی را که قهرمان و اسطوره مشت زنی در اروپا بود را ناک اوت کرده بود . پس از حضور وی دو نفر از دانش آموزان مدرسه نظام با نام های ناطق و زنگنه که علاقه مند به این ورزش بودند از او درخواست کردند که اجازه دهد با او تمرین کنند .

دسترسی سریع

ورود بوکس به کشور

در سال 1314 یک مهندس نفت از چکسلواکی به نام فایت مامور خدمت در کمپانی نفت اشکودا شد . او از قهرمانان سنگین وزن اروپا بود و در مبارزه ای ماکس شلمینگ آلمانی را که قهرمان و اسطوره مشت زنی در اروپا بود را ناک اوت کرده بود . پس از حضور وی دو نفر از دانش آموزان مدرسه نظام با نام های ناطق و زنگنه که علاقه مند به این ورزش بودند از او درخواست کردند که اجازه دهد با او تمرین کنند . کم کم با ورود مستشاران و اتباع اروپایی و آمریکایی به ایران مردم بیشتر با بوکس آشنا شدند به طوری که در شهر های مختلف شروع به یادگیری فنون بوکس از آنها کردند .

آغاز فعالیت رسمی بوکس در کشور

در سال 1318 رضا شاه پهلوی دستور برگزاری مسابقات بوکس در کشور را صادر کرد اما تا سال 1324 به دلیل عدم وجود وسایل ، تجهیزات و مربی حرفه ای این ورزش در زمره فعالیت های رسمی کشور نبود و در این سال بود که برای اولین بار این ورزش با تایید سازمان تربیت بدنی به برنامه ورزشی دانشگاه ها و مراکز نظامی پیوست و باشگاه های رسمی بوکس شروع به فعالیت کردند . در همان سال به دستور رئیس سازمان تربیت بدنی شادروانت عبدالله نادری مسئول شد تا لوازم و تجهیزات بوکس برای برگذاری مسابقات کشوری را فراهم کند و به کمک آمریکایی ها اولین مسابقات رسمی بوکس کشور انجام گرفت. نادری تا سال 1333 به عنوان مسئول بوکس کشور منصوب شد و از او میتوان به عنوان بنیانگذار بوکس کشور نام برد . پس از آقای نادری ، امیر اعلایی مدیریت بوکس کشور را عهده دار شد و پس از او در سال 1341 علی عبده به عنوان ریاست فدراسیون بوکس کشور منصوب شد . در سال 1346 ساگینیان به عنوان ریاست بوکس انتخاب شد و پس از گذشت 2 سال آقای قطبی ریاست را به دست گرفت اما پس از گذشت چهار ماه مجددا امیر اعلایی به ریاست منصوب شد و تا زمان انقلاب اسلامی همواره مسابقات قهرمانی بوکس در وزن های مختلف برگزار میشد .

ورزش بوکس پس از پیروزی انقلاب اسلامی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ورزش بوکس متوقف شد و بعد از وقفه ای 10 ساله تعدادی از پیشکسوتان و مربیان این رشته با رئیس جمهور وقت آقای هاشمی دیدار کردند و آقای هاشمی رفسنجانی با جلب نظر مقامات کشوری و مجلس شورای اسلامی و با انتخاب آقای ناطق نوری به عنوان رئیس فدراسیون بوکس موفق به احیای دوباره این ورزش شد . ورزش بوکس که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی موفق به کسب عناوین چشمگیری نشده بود حالا با همت مسئولین این ورزش پیشرفت چشمگیری حاصل کرده است به طوری که تا قبل از انقلاب اسلامی ورزش بوکس موفق به کسب 14 مدال طلا ، 14 مدال نقره و 28 مدال نقره شده بود ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و باا توجه به وقفه 10 ساله در آن مشت زنان کشور موفق به کسب 15 مدال طلا ، 21 مدال نقره و بیش از 50 مدال برنز برای کشور شده اند .

در شبکه های اجتماعی همراه ما باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *